Den fantastiskt goda drinken Thai Basil Smash från Asian Post Office i Stockholm, lyft ytterligare en dimension med Blackwater Wexford Strawberry Gin, en jordgubbsgin som verkligen är vad den utger sig för att vara! Inget tillsatt socker, inga tillsatta smakämnen och inga färgämnen, bara helt naturlig jordgubbssmak!
50 ml Blackwater Wexford Strawberry Gin
30-40 ml Citronjuice
25 ml Thaibasilikasockerlag
Kokosskum med jordgubbssmak
Gör så här
Skaka gin, sockerlag och citronsaft i en shaker full av is. Sila upp blandningen över en stor isbit och toppa det hela med kokosskum från sifonen. Plantera en nyplockad basilikakrona ovanpå skummet. Njut av sommarens fluffigaste drink!
Kokosskum
Koka upp 400 gram kokosgrädde och knappt 1 dl socker i en kastrull. Lägg i ett par teskedar saft från jordgubbssylt eller tillsätt en skvätt jordgubbssyrup efter uppkok, för färg och smak. Tappa på flaska och förvara i kylen.
Thaibasilikasockerlag
Gör ett vanlig sockerlag på 50/50 vatten och socker, låt svalna. Ta 8-10 blad thaibasilika för varje dl sockerlag och mixa allt med stavmixer tills alla bitar är borta. Finsila ner i en flaska. Förvara i kylskåp.